• SBS +Educación

Key Renewable Energy words you need to know | Word List

Renewable energy is energy that is replaced naturally or controlled carefully and can therefore be used without the risk of using it all up. Renewable sources of energy include wind and solar power.

Fill the gap in each sentence with one word or expression from the box. Look up the words in Oxford Learner’s Dictionaries and use the information in the entry to help you.

alternative fuel, biogas, geothermal, hydroelectric, hydroelectricity, renewable, solar, solar panels, wind farm, wind turbines


1. Biodiesel is a type of ________________ made from plants.

Answer: alternative fuel


2. _______________ energy comes from heat that is stored deep in the Earth.

Answer: geothermal


3. Most of the country’s ________________ energy is from wind power.

Answer: renewable


4. ___________ power is a way of harnessing energy from the sun.

Answer: solar


5. ______________________ power stations are built near lakes and rivers in the mountains.

Answer: hydroelectric


6. The city has a new fleet of buses that run on ____________ from food waste.

Answer: biogas


7. This offshore ______________ supplies 450,000 homes with electricity.

Answer: wind farm


8. Some _______________ are located on land and others are located at sea.

Answer: wind turbine


9. We have installed ________________ on our roof and they produce almost all our electricity.

Answer: solar panels


10. The country is planning to construct 50 dams for the generation of _______________ .

Answer: hydroelectricity



How many did you get?

20 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo